Leasing: de ideale financieringsvorm voor ondernemers

Als ondernemer heb je regelmatig nieuwe bedrijfsmiddelen nodig, zoals machines, auto's of computers. Investeren in deze middelen kan echter aanzienlijk in de kosten lopen. Het is daarom belangrijk om een ​​vorm van financiering te kiezen bij de situatie van jouw goede onderneming. Een van de mogelijkheden is leasen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze financieringsvorm.

Wat is leasen?

Leasing is een financieringsvorm waarbij je als ondernemer bedrijfsmiddelen huurt van een leasemaatschappij, in plaats van deze zelf aan te schaffen. Je betaalt periodiek een enorm bedrag aan de leasemaatschappij voor het gebruik van het bedrijfsmiddel. De termijn waarover je betaalt en de hoogte van het bedrag dat afhangt van de afspraken die je maakt met de leasemaatschappij en de waarde van het bedrijfsmiddel.

Een groot voordeel van leasing is dat u als ondernemer niet in één keer een groot bedrag moet investeren in bijvoorbeeld een nieuwe machine. In plaats daarvan verspreid je de kosten over een langere periode, waardoor je ruimte kan worden geïnvesteerd in andere zaken. Daarnaast zijn de kosten van een leasebedrijfsmiddel over het algemeen op jaarbasis fiscaal aftrekbaar, wat weer gunstig is voor de winst- en verliesrekening van de onderneming.

Verschillende vormen van leasing

Er zijn verschillende vormen van leasing mogelijk, namelijk:

- Financiële lease

- Operationeel leasen

- Particuliere lease

Financiële lease

Bij financial lease koop je als ondernemer een bedrijfsmiddel op afbetaling. De leasemaatschappij financiert het bedrijfsmiddel en jij betaalt in termijnen het bedrag terug, inclusief rente. Aan het einde van de looptijd word je eigenaar van het bedrijfsmiddel. Financiële lease wordt vaak gebruikt voor bedrijfsmiddelen met een lange levensduur.

Operationele lease

Operational lease is een vorm van leasing waarbij je geen eigendom verwerft van het bedrijfsmiddel. Je betaalt een enorm bedrag per maand voor het gebruik van het bedrijfsmiddel en aan het einde van de looptijd hefboom je het bedrijfsmiddel weer in bij de leasemaatschappij. Bij operational lease draagt ​​de leasemaatschappij de economische eigendom van het bedrijfsmiddel.

Private lease

Tot slot is er ook private lease. Dit is een vorm van leasing voor particulieren. Hierbij huur je als particulier een auto, waarbij je een groot bedrag per maand betaalt voor het gebruik van de auto en alle beschikbare kosten. Private lease lijkt in veel gevallen op operational lease.

Voordelen van leasing

Leasing heeft voor ondernemers diverse voordelen ten gevolge van aanschaf van bedrijfsmiddelen.

Ook interessant

Financieel

Het maken van een Financiële Portefeuille - Wat Is Het?Veel mensen zijn verbaasd om te ontdekken dat veel van de belangrijkste financiële beslissingen ...

Lees verder

Leasing

Leasing: de ideale financieringsvorm voor ondernemersAls ondernemer heb je regelmatig nieuwe bedrijfsmiddelen nodig, zoals machines, auto's of compute ...

Lees verder

Accountants

De reden waarom Je Moet een AccountantEen professionele accountant is iemand die financiële functies, zoals financiële analyse of audits uitvoert. Ze ...

Lees verder