Wat te doen als je iPhone gebarsten is?

Introductie

Een gebarsten iPhone is de nachtmerrie van elke iPhone-gebruiker. Het maakt niet uit hoe voorzichtig je bent, het kan altijd gebeuren. Een gebarsten scherm is vaak het gevolg van een ongeluk waarbij de telefoon uit je handen glipt of tegen iets aan stoot. Het is niet alleen vervelend om naar te kijken, maar het kan ook leiden tot problemen met de functionaliteit van jouw iPhone. Gelukkig zijn er verschillende opties die je kunt overwegen als je iPhone gebarsten is.

1. Reparatie door Apple

De veiligste en meest betrouwbare manier om uw gebarsten iPhone te laten repareren, is door deze terug te brengen naar Apple. Zij hebben de kennis, tools en ervaring om jouw iPhone binnen een paar uur te repareren. Als uw iPhone nog niet onder de garantie valt, is hij vaak gratis. Maar zelfs als dit niet het geval is, kan Apple nog steeds jouw iPhone repareren tegen een redelijke prijs. Je zult het zelfs zonder jouw telefoon moeten doen, dus zorg ervoor dat je een back-up hebt van je biologische bestanden en neem contact op voordat je deze inlevert voor reparatie.

2. Reparatie door een derde partij

Als je niet bereid bent om de prijs te betalen voor een reparatie door Apple, dan kun je overwegen om jouw telefoon te laten repareren door een derde partij. Er zijn tal van bedrijven die zich specialiseren in het repareren van gebarsten iPhones, en de prijs is meestal lager dan bij Apple zelf. Het is belangrijk om te zoeken naar een bedrijf met een goede reputatie, duidelijke prijzen en een garantie op de reparatie. De kwaliteit van de reparatie is echter minder betrouwbaar dan die van Apple zelf, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat jij jouw iPhone alleen bij een geplande reparatie laat repareren.

3. Zelf repareren

Als je technisch onderlegd bent, kun je overwegen om jouw iPhone zelf te repareren. Er zijn verschillende online tutorials en handleidingen beschikbaar die je kunt gebruiken als leidraad voor de reparatie van je gebarsten scherm. Het is goedkoper dan een reparatie door Apple of een derde partij, en je kunt het op jouw eigen tempo doen. Maar dit is ook de minst veilige optie omdat het meer kans geeft op meer problemen als je geen ervaring hebt met het uitvoeren van reparaties.

4. Duct tape van screenprotector

Waarschijnlijk niet de beste van de beste optie, maar een tijdelijke oplossing is het gebruik van ducttape of een speciale schermbeschermer. Dit voorkomt dat de barsten verder groter worden, en helpt ook om te voorkomen dat het scherm nog meer kapot gaat. Het is echter geen permanente oplossing, en je zult jouw iPhone uiteindelijk nog steeds moeten laten repareren.

5. Nieuwe iPhone kopen

Als laatste optie kun je overwegen om een ​​nieuwe iPhone te kopen. Als je toch al dacht om binnenkort te upgraden naar een nieuw model kan een gebarsten scherm de perfecte reden zijn om dat nu te doen. Het kan echter wel langdurig uitvallen, dus overweeg dit alleen als uw iPhone al verouderd is of als uw gebarsten iPhone niet meer goed functioneert.

Conclusie

Een gebarsten iPhone kan voor zorgen zorgen, maar er zijn verschillende opties om het probleem op te lossen. Het is aan jou om de beste beslissing te nemen op basis van jouw persoonlijke situatie. Kies verstandig en ga voor de optie die bij uw behoeften verleden.

Ook interessant

Iphone reparatie

Iphone reparatieAls het om de wereld van smartphones gaat, is de iPhone hét toestel waar veel mensen voor kunnen kiezen. Het is een geweldig apparaat ...

Lees verder

Reparatie Iphone

Reparatie IphoneJe iPhone is kapot en je vraagt ​​je af wat je nu het beste kunt doen. Moet je het laten repareren of is het beter om een ​​nieuwe te ...

Lees verder

Herstellen Iphone

Herstellen IphoneDe iPhone is een populaire smartphone die door veel mensen wordt gebruikt. Helaas kan het gebeuren dat de iPhone beschadigd raakt of ...

Lees verder